Társadalmi felelősségvállalás – futás a koraszülöttekért

A zalai bíróságok dolgozói immár harmadik alkalommal neveztek a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány által 2018. május 6-án szervezett jótékony célú futóversenyre.

A „Másodszor is célba érünk” elnevezésű versenyen a Zala megyei bíróságok minden évben növekvő létszámban vesznek részt. A Lenti Járásbíróság csapata mellett a Zalaegerszegi Törvényszék és a Keszthelyi Járásbíróság dolgozói idén már két csapattal álltak rajthoz. A három bírósági csapat - a közel 1000 indulóval együtt - délelőtt 9 órakor kezdte a versenyt. A zalaegerszegi Falumúzeumtól induló 60 kilométer hosszú, Csács-Nemesapáti-Gyűrűs-Kallósd-Zalacsány-Kehidakustány-Nemesbük-Egregy-Hévíz-Keszthely távot egymást váltva tették meg.

A nevezők számának növekedése jól mutatja, hogy a 2016-ban útjára indított „Peren kívül” – Társadalmi felelősségvállalás program egyre inkább beépül a szervezeti kultúrába. A kezdeményezés a fiataloknak is példát mutat, hiszen a csapatokat a dolgozók gyermekei is erősítették: volt, aki csak a célegyenesben csatlakozott a futókhoz, de akadt olyan fiatal is, aki édesanyjával együtt lefutotta a kijelölt távot.

Zalaegerszeg, 2018. május 7.

Dr. Vándor Virág