Válasz a Magyar Nemzet cikkére

Dr. Hadházy Ákos

Országgyűlési Képviselő Úrnak

 

 

Tisztelt Képviselő Úr!

 

A Magyar Nemzet a 2017. április 21-i számában egy cikket közölt „Hadházy: Félmilliárd folyt el az „igazság templomában” címmel, amely írás a lap online változatában is olvasható.

 

A cikk szerint az ÁROP Szervezetfejlesztési projekt keretében több bíróság, pl. a veszprémi és a zalaegerszegi is „külön-külön” készített keresetlevél-mintákat, amelyek szóról szóra megegyeznek.

 

Emlékeztetném, hogy 2017. január 9-én közérdekű adatigényléssel fordult a Zalaegerszegi Törvényszékhez, melyben tájékoztatást kért a kereset- és kérelemminták kidolgozásával kapcsolatos uniós támogatás felosztásáról, kifizetéséről.

 

A Zalaegerszegi Törvényszék elnöke 2017. január 16-án kelt levelében tájékoztatta, hogy a Zalaegerszegi Törvényszék ÁROP-1.2.18/A – 2013. azonosítószámú pályázatának nem volt része a gyakran előforduló kereset- és kérelemminták kidolgozása, ezért ezzel kapcsolatosan az uniós támogatásból kifizetésre nem került sor.

 

A Veszprémi Törvényszék készítette el az ÁROP pályázat keretében a kereset- és kérelemmintákat, azokat - jó gyakorlatként - utóbb vette át a Zalaegerszegi Törvényszék, amelyek szóról szóra sem egyeznek meg: azokat átdolgoztuk, ezért a blanketták formailag és tartalmilag is eltérnek egymástól.

 

 

Zalaegerszeg, 2017. április 21.

Dr. Bartalné dr. Mentes Judit

sajtószóvivő

0630/421-4789

BartalneMJ@zalaegerszegit.birosag.hu