Fókuszban a bíróság - 41 fotós, 300 kép

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) negyedik alkalommal hirdetett „Fókuszban a bíróság” címmel fotópályázatot amatőr alkotóknak. Idén a bíráló bizottság 41 pályázó - köztük zalai is - 300 képe közül választotta ki a díjazott felvételeket.
 

Az országos pályázat célja a magyarországi bírósági épületek, műemlékek, bírósági munka újszerű látásmóddal való kreatív bemutatása. 2017-ben 4 kategóriában („Portré, emberábrázolás”, „Műemlékek, műkincsek”, „Használati tárgyak, eszközök”, „Digitális bíróság”) örökíthették meg az amatőr fotográfusok a bíróságokat, a bírókat, igazságügyi alkalmazottakat és a tárgyalótermeket.

 

Közönségdíjas: Bódi Anett – Az ítélet című fotója

 

 

A négy fős Bíráló Bizottság - dr. Handó Tünde, az OBH elnöke, dr. Németh Zoltán, a Budapest Környéki Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságának elnöke, Molnár Zoltán fotóművész, valamint Klenovics Róbert, az OBH Műszaki Főosztályának főosztályvezető-helyettese – kategóriánként választott egy-egy nyertes pályaművet, kivéve a „Digitális bíróság”-ot, abban ugyanis a kevés beérkezett pályaműre való tekintettel nem hirdettek eredményt. A fotópályázat online felületén közönségszavazásra is nyílt lehetőség. Ezen kívül a pályaművek közül a Bíráló Bizottság, az OBH elnöke és a Kúria elnöke is választott egy-egy különdíjast.

 

A díjnyertes képeket itt nézheti meg: http://birosag.hu/media/aktualis/300-kep-kozul-valasztottak-nyerteseket-fokuszban-birosag-fotopalyazat-dijatado

Az összes alkotás itt tekinthető meg:
http://fotopalyazat.birosag.hu/

 

 

Zalaegerszeg, 2017. december 18.

 

Dr. Bartalné dr. Mentes Judit
sajtószóvivő