Ítélethirdetés emberölés bűntettének kísérlete miatt

2018. március 9-én, pénteken hirdet ítéletet a Zalaegerszegi Törvényszék az emberölés bűntettének kísérlete miatt bíróság előtt álló K.G. vádlottal szemben.

A vád szerint a vádlott 2017 tavasza óta rendszeresen vitatkozott, veszekedett volt élettársával, akit alkalmanként bántalmazott is, illetve rendszeresen azzal fenyegette, hogy megöli. 2017 júniusában a lakóhelyükön a vádlott viselkedése miatt rendőri intézkedésre került sor, amelynek során a vádlott halálosan megfenyegette volt élettársát és az ott tartózkodó ismerősöket. A járőrök távozását követően a vádlott tovább fenyegetőzött, majd magához vett egy fa nyelű kést. Eközben a sértettek bezárkóztak a szobába, aminek az ajtaját a vádlott kifeszítette és a nála lévő késsel az egyik sértettet megszúrta. A vádlott és e sértett között dulakodás alakult ki, amelynek során a vádlott további szúrt sebeket ejtett a sértetten, akit a mentők életveszélyes állapotban szállítottak a kórházba.

A történtek miatt a férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete, valamint emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, illetve ezen kívül több, kisebb értékű lopást is a terhére róttak.

Az ügyben 3 tárgyalási napot tartott a törvényszék, az utolsóra 2018. március 7-én került sor, mikoris a perbeszédeket követően ítélethirdetésre napolta a tárgyalást 2018. március 9-ére, 9 órára.

 

Zalaegerszeg, 2018. március 8.

 

Dr. Bartalné dr. Mentes Judit

sajtószóvivő