Sajtóreggeli a Zalaegerszegi Törvényszéken

A Zala megyei sajtó munkatársait köszöntötte a Zalaegerszegi Törvényszék. A fórum apropóját dr. Mesterházy István törvényszéki tanácselnök fotókiállítása, valamint dr. Beznicza Árpád sajtószóvivő személyében történt változás adta.

 

Kiállításmegnyitóval egybekötött sajtóreggelin köszöntötte a Zalaegerszegi Törvényszék a média megjelent képviselőit. Dr. Mesterházy István törvényszéki tanácselnök utazásai során készült felvételekből nyílt tárlatot dr. Sorok Norbert, a törvényszék elnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

 

 

 

Ezt követően dr. Beznicza Árpád kollégiumvezető, a törvényszék leköszönő sajtószóvivője búcsúzott el a média képviselőitől. A '90-es évek végén a Zala Megyei Bíróság az országban az elsők között építette ki a sajtóval ma már elengedhetetlen, és jól működő kapcsolatát. Mindebben dr. Beznicza Árpádnak úttörő szerepe volt, hiszen szóvivőként 1999 óta, közel 20 éven át segítette a sajtó és a zalai bíróságok között a sajtótájékoztatással összefüggő közös munkát.

2017. év végére már egy egész sajtócsoport működött az irányítása alatt.

 

Dr. Beznicza Árpádot a sajtószóvivői pozícióban dr. Vándor Virág bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék cég-, csőd,- és felszámolási csoportjának vezetője követi. Köszöntőjében elmondta: nem idegen számára a médiával való kapcsolattartás, hiszen a „Nyitott Bíróság” program és a bírósági közvetítés kapcsán már többször nyilatkozott a sajtó képviselőinek. Szóvivőként kiemelt célja, hogy dr. Beznicza Árpád nyomdokain haladva a kiépített jó kapcsolatot tovább ápolja, mindenben segítve a sajtó munkatársait.

 

Zalaegerszeg, 2018. március 21.

Dr. Bartalné dr. Mentes Judit

sajtószóvivő