Elismerés dr. Vértényiné dr. Futó Gabriella nyugalmazott bírónak

A Kúria és a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesülete szervezésben 2018. június 18-án konferenciát rendeztek a Kúria Dísztermében, ahol dr. Vértényiné dr. Futó Gabriella, a Zalaegerszegi Törvényszék nyugalmazott bírája az egyesülettől „Örökös tag” címet kapott.

Az 1993-ban alakult Magyar Közigazgatási Bírák Egyesülete és a Kúria közös, „A közigazgatási bíráskodás múltja és jövője” című rendezvényét dr. Darák Péter, a Kúria elnöke nyitotta meg, az egybegyűlteket dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke köszöntötte. A rendezvényen előadást tartott dr. Lomnici Zoltán az Egyesület alapító elnöke, dr. Stipta István egyetemi tanár, dr. Petrik Ferenc és Bauer Jánosné a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott kollégiumvezetői, dr. Kozma György a Kúria nyugalmazott kollégiumvezetője, Kalas Tibor a Kúria kollégiumvezetője, valamint dr. Demjén Péter az Észak-magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezetője is. A konferencia levezető elnöke dr. Hajnal Péter, a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesületének elnöke volt.

A rendezvényt követően a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesülete örökös tagsággal ismerte el az egyesületben huzamos időn át tevékenykedő bírákat, köztük a Zalaegerszegi Törvényszék nyugalmazott bíráját, dr. Vértényiné dr. Futó Gabriellát is.

Zalaegerszeg, 2018. június 20.

dr. Vándor Virág