Tájékoztatás a bírósági épületekbe való belépés és tartózkodás szabályainak változásáról

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a rendkívüli ítélkezési szünet miatt a Zala megyei bírósági épületekbe való belépés és a bírósági épületekben való tartózkodás szabályai 2020. március 18-tól az alábbiak szerint változnak:

Az ügyfelek a bíróságok épületébe kizárólag akkor léphetnek be, amennyiben

a) az őket érintő bírósági eljárásban távmeghallgatást nem lehet tartani, de olyan halaszthatatlan eljárási cselekményt kell foganatosítani, amelyhez személyes jelenlétük feltétlenül szükséges;

b) papír alapú beadványt szeretnének előterjeszteni. Ebben az esetben azt a bejárat közvetlen közelében elhelyezett gyűjtőládába kell bedobni, majd haladéktalanul el kell hagyni az épületet.

A biztonsági szolgálat az ügyfelektől, illetve az adott ügyben eljáró bíró vagy igazságügyi alkalmazott útján megbizonyosodik arról, hogy valóban azért érkeztek-e, mert személyes jelenlétük elengedhetetlen az eljárás során. Nemleges eredmény esetén az ügyfeleket felszólítja az épületből való távozásra.

A belépést követően az ügyfeleket a biztonsági szolgálat tájékoztatja a betartandó higiéniai szabályokról, digitális infravörös lázmérővel testhőmérséklet-mérést végez, és kijelöli a számukra biztosított közlekedési útvonalat, egyúttal ellenőrzi annak megtartását. Az ügyfeleknek egy nyilatkozatot is ki kell tölteniük arról, hogy a belépést megelőző 14 napban nem jártak fertőzéssel érintett területen, és fertőzött vagy azzal érintkező személlyel sem találkoztak.

Az ügyfelek a fenti szabályok megsértése esetén az épületből kiutasíthatók.

Megértésüket köszönjük!

Zalaegerszeg, 2020. március 18.