Mentősre és betegre támadt

Jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki ittas állapotban rátámadt a mentőautóban tartózkodó ápolóra és betegre.

A vádlott 2019. február 19-én este kerékpárral közlekedett egy zalai község utcájában a betegszállítást végző mentőautóval szemben, s közben leesett a kerékpárjáról. Mivel a vádlottnak fejsérülése keletkezett, beültették a mentőautóba és beszállították a kórházba kivizsgálásra. Útközben a vádlott agresszívvá vált, meg akarta ütni a biztonsági övét többször is megigazító mentőápolót. Ezt egy szintén betegként szállított férfi megakadályozta, ezért a vádlott őrá támadt, s egy alkalommal lábon rúgta. Ezután a mentőápoló közéjük állt, akit a vádlott szintén megrúgott.

A Nagykanizsai Járásbíróság a 2020. szeptember 3. napján hozott ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és közfeladatot ellátó személy támogatója elleni erőszak bűntettében, ezért 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerős.

 

   dr. Bartalné dr. Mentes Judit

            sajtószóvivő