Elismerések a Bíróságok Napján

A Bíróságok Napja alkalmából négy zalai igazságügyi dolgozó kapott elismerést a Budapesten tartott országos ünnepi rendezvényen.

Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) 2000-ben hozott döntésével a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulóját, július 15-ét nyilvánította a bírók és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapjává. Ma már törvény mondja ki, hogy minden év július 15-e a Bíróságok Napja. A napot hazánkban első alkalommal 2001-ben ünnepelték, s azóta minden évben e napon adják át a magyar bírósági rendszer dolgozóinak kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységük és példamutató életpályájuk elismeréseként a Juhász Andor-díjakat.

A Magyar Királyi Kúria egykori elnökéről elnevezett Juhász Andor-díj bronz fokozatát a Zalaegerszegi Törvényszék irodavezetői: Kolonicsné Ambrus Amália és Csekéné Balogh Szilvia vették át, Kis-Király Ervin, a Zalaegerszegi Törvényszék Informatikai Osztályának vezetője főtanácsosi, Karancsy Zsuzsanna, a Keszthelyi Járásbíróság tisztviselője pedig tanácsosi címet kapott.

 

Balról: dr. Sorok Norbert, a törvényszék elnöke, Csekéné Balogh Szilvia, Kolonicsné Ambrus Amália és Kis-Király Ervin (A fotóról hiányzik a díjat személyesen átvenni nem tudó Karancsy Zsuzsanna.)

 

                                                                                   Dr. Bartalné dr. Mentes Judit
                                                                                                 sajtószóvivő