Lenyúlta munkatársa bankkártyáját

Könnyű dolga volt annak a férfinak, aki PIN-kóddal együtt vette kölcsön lakótársa bankkártyáját és több mint fél millió forint készpénzt vett le a sértett számlájáról.

A megállapított tényállás szerint egy zalaegerszegi cégnél dolgozó vádlott és munkatársa közös albérletben és közös szobában laktak. A férfi a közös albérletben 2021 januárjában a kollégája táskájából kivette a bankkártyáját és a bankkártyához tartozó tokot, amelyre fel volt írva a kártya használatához szükséges PIN-kód. A vádlott egy hónap leforgása alatt öt alkalommal vitte el a lakótársa bankkártyáját és vett fel összesen 650.000 forintot az albérletükhöz közeli bankautomatából. Mivel a sértett SMS értesítéseket nem kapott a készpénzfelvételekről, ezért a kártya eltulajdonítását nem észlelte. A férfi végül egy netbankos belépése kapcsán fedezte fel a jogosulatlan készpénzfelvételeket.

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött az ügyben és bűnösnek mondta ki a férfit folytatólagosan, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt, ezért őt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá kötelezte, hogy fizesse meg az okozott kárt.

A büntetővégzés jogerős.

 

          Dr. Bartalné dr. Mentes Judit

                      sajtószóvivő