Felmentették bizonyítottság hiánya miatt

A Zalaegerszegi Törvényszék a 2022. május 23. napján megtartott tárgyalásán nem jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, akit azzal vádoltak meg, hogy Hollandiából akart Magyarországra kábítószert hozatni.

A vádirat szerint a férfi 2019 tavaszán többször is járt Hollandiában, mielőtt 2019 őszén egy helyi férfival nagyobb mennyiségű kábítószer vásárlásáról egyezett meg. A drog szállításával két magyart bízott meg, akikkel – miután ő hazautazott Magyarországra – sms-ben tartotta a kapcsolatot. A két férfi a kábítószer átvételét követően két külön autóval indult el Hollandiából, ám a német hatóságok megállítottak őket és az egyik kocsiban kialakított rejtekhelyen 12 kg amfetamint találtak. A két futár ellen a német ügyészség eljárást indított.

A Zalaegerszegi Törvényszék 2022. május 23. napján a vádlott távollétében hirdetett ítéletet, amelyben a férfit társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének kísérlete vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette. A bíróság álláspontja szerint nem volt egyértelműen megállapítható, hogy a vádlott adott megbízást a drog beszerzésére, ennek körülménye a tanúvallomások során sem tisztázódott.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, a védő tudomásul vette, a vádlott a kézhezvételtől számított 8 napon belül élhet fellebbezési jogával.

 

     dr. Vándor Virág

         sajtószóvivő