Deák Ferenc Jogásznap - Innováció és a technológia

A Magyar Jogászegylet Zala Megyei Szervezete 2022. június 3. napján rendezte meg a Deák Ferenc Jogásznapot a zalaegerszegi Willis Hotelben.

Az innováció és a technológia témakörét felölelő rendezvényt dr. Szabó Ernő Csaba, a Magyar Jogász Egylet Zala Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg, majd a részvevőket Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte. A városvezető hangsúlyozta, hogy a magyar jogászság mindig is fontos szerepet töltött be a város életében és a rendezvénynek nemcsak szakmai, hanem emberi küldetése is van: tovább vinni azokat az értékeket, amit a nemrég elhunyt id. Szabó Ernő képviselt. A zalai jogászegylet egykori vezetőjét dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke méltatta, s a jelenlevők egyperces néma csenddel adóztak emléke előtt.

 

Dr. Szabó Ernő Csaba, Balaicz Zoltán, dr. Répássy Róbert és dr. Békés Balázs

 

Az előadások sorát dr. Répássy Róbert államtitkár, miniszterhelyettes nyitotta „Digitalizáció az igazságügyben - a kihívások és megoldások a járvány okozta veszélyhelyzetben” címmel tartott beszámolójával, majd dr. Békés Balázs ügyvéd, egyetemi docens a családi vagyonvédelem és generációváltás új eszközéről, a bizalmi vagyonkezelésről tájékoztatta az egybegyűlteket. A délután folyamán dr. Krausz Bernadett, a Nagykanizsai Járásbíróság bírósági fogalmazója és dr. Palkó Tamás, a Zalaegerszegi Járásbíróság bírója a mesterséges intelligencia témakörében tartottak előadást. Előbbi a MI alapjogi kérdéseit mutatta be a bírói jogalkalmazásban, míg utóbbi a bűnüldözés témakörére vetítette le a témát.  A szakmai napot Benes Edvárd, a Belux Csoport ügyvezető igazgatójának bemutatója zárta, amelyben a „Globalspeech” jogi beszédfelismerő programot ismerhették meg a résztvevők.

 

                                                              Dr. Bartalné dr. Mentes Judit  
                                                                          sajtószóvivő