Lottózót rabolt ki

A Keszthelyi Járásbíróság jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a fejére húzott kapucnival és maszkban rabolt ki egy fogadóirodát.

A vádlott Hévízen építőipari segédmunkásként dolgozott. Munkatársai felé tartozásokat halmozott fel és a Romániába történő hazautazásához sem volt pénze, ezért úgy döntött, hogy egy általa is látogatott helyi lottózóból szerez pénzt. 2021. december 17-én - miután előtte nap már figyelte a lottózót - több alkalommal is bement sorsjegyeket vásárolni. Mivel nagyobb összeget nem nyert, egy elhagyatott házhoz ment, ahol előző nap már elrejtett egy váltás ruhát. Átöltözött, majd visszament az értékesítő helyre. Amikor az alkalmazott egyedül volt, a férfi fejére húzott kapucnival, az arcának nagy részét elfedő, fekete színű maszkban bement a fogadóirodába és a pult mögé lépve rátámadt az alkalmazottra. Az ütéstől a nő a földre került. A férfi kimarkolt egy köteg készpénzt a fiókból és távozni akart, azonban a sértett megpróbálta megállítani. Újra dulakodni kezdtek és a rabló a nőt ismét a földre teperte, megrúgta, majd elmenekült közel 289.000 forinttal. Egy ideig az elhagyatott háznál bujkált, majd Budapestre utazott, ahol a pályaudvaron a rendőrség elfogta és lefoglalt 265.615 forintot.

A Keszthelyi Járásbíróság a 2022. szeptember 7. napján megtartott előkészítő ülésen a történteket elismerő és bűnösségét beismerő vádlottat bűnösnek mondta ki rablás bűntettében, ezért őt 3 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője 3 nap fenntartása után nem fellebbezte meg, így az 2022. szeptember 12. napján jogerőre emelkedett.

A bíróság a férfit kötelezte több mint 5 millió forint bűnügyi költség és 23.385 forint kártérítés megfizetésére. Ez utóbbi tekintetében a jelen nem lévő magánfél fellebbezést nyújthat be.

 

  Dr. Bartalné dr. Mentes Judit

            sajtószóvivő