Bírósági adományok

A Zalaegerszegi Törvényszék 2016-ban indította el a társadalmi felelősségvállalás programját, amelynek keretében az elmúlt években több jótékonysági gyűjtésben vett részt. 

Támogattuk a pózvai otthont, a mozgássérültek egyesületét, adományoztunk állatmenhelynek és iskoláknak határon innen és túl.

2022 év végén a törvényszék úgy döntött, hogy az adventi időszakban ezúttal a Zalai Bírósági Dolgozókért Alapítvány támogatását tűzi ki célként, mivel a növekvő árak, az emelkedő megélhetési költségek miatt egyre inkább szükség van a saját dolgozóink támogatására is.

Emellett tavaly télen a törvényszék használt könyvek gyűjtésébe kezdett. Ezek közül több bekerült a bírósági könyvtár állományába, 557 kötetet pedig átadtunk a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet könyvtár számára, melyek között kalandregények, krimik és ismeretterjesztő kötetek voltak túlsúlyban, de volt köztük több verseskötet és idegen nyelvű könyv is.

Karácsony előtt a zalaegerszegi gyermekvédelemben élő óvodások, általános-, illetve középiskolások részére gyűjtöttünk mesekönyveket és ismeretterjesztő irodalmat a Zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium felhívására.  2022 decembere és 2023 januárja között pedig csatlakoztunk a Nagyszőlősi Ferences Templom és Rendház kárpátaljai gyűjtéséhez, ahol a háborús helyzet miatti folyamatos áramkimaradások állandó gondot jelentettek. A bírósági dolgozók elemekkel, gyertyákkal, gyufákkal, power bankokkal segítettek a rászorulóknak.

Zalaegerszeg, 2023. március 16.

                                                                                               Dr. Vándor Virág
                                                                                                   sajtószóvivő