Sajtóközlemény

2019. április 23.

Trombitás Mihály részeges pince fosztogató fa álkulcsai vagy a Zalaegerszegi Királyi Törvényszék eskükeresztje - ilyen különleges tárgyi emlékek is megtekinthetők az „Emlékezés erejével” című bíróságtörténeti kiállítás pécsi állomásán, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának patinás épületében.

2019. április 18.

Együttműködési megállapodást kötött 2019. április 17-én dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, mely szerint a jövőben Magyarország bíróságai is bekapcsolódnak hazánk digitális exportjának fejlesztésébe.

A teljes cikk itt olvasható:

2019. április 12.

 

Az előző évekhez hasonlóan a Zalaegerszegi Törvényszék idén is csatlakozott a Költészet Napja rendezvénysorozathoz.

2019. április 10.

Tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést a Nagykanizsai Járásbíróság annak az olasz férfinak az ügyében, aki 56 kutyakölyköt próbált meg kicsempészni Magyarországról.

 

2019. április 10.

Könnyen alakulhatnak úgy bárki körülményei, hogy mással együtt válik tulajdonossá, ilyenkor érdemes tudni, mit lehet megtenni a közös dologgal, vagy miként lehet megszüntetni a továbbiakban már nem kívánt közös tulajdont.

2019. március 29.

Az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló törvény módosításával a törvényszéki végrehajtói feladatokat az újonnan indult ügyek esetében 2019. január 1-től az állami adóhatóság vette át. Az ezzel kapcsolatos együttműködésről tartottak megbeszélést a felek a Zalaegerszegi Törvényszéken 2019. március 27-én.

 

2019. március 28.

Változás előtt a bírósági szervezet. A Zala megyei bíróságok sikerrel veszik az akadályokat: a szakmai munka színvonalának megtartása mellett a technikai elvárásoknak is megfelelnek.

2019. március 28.

Könnyű testi sértés, rágalmazás, levéltitok sértés – legtöbbször ilyen esetekben indul magánvádas eljárás a bíróságokon. Ezekben az ügyekben tulajdonképpen a magánvádló az ügyész, neki kell bizonyítania, hogy bűncselekmény történt és bármikor indoklás nélkül ejtheti a vádat. Az eljárás speciális szabályairól kérdezték a „Jogos a kérdés” rovatban  dr.

2019. március 27.

Csaknem 200%-al több felhasználó kereste fel Magyarország bíróságainak új honlapján 2019 februárjában 2018 azonos időszakához képest. Az adatokból kitűnik, hogy idén majdnem háromszor annyi látogató böngészett a birosag.hu-n, mint tavaly ugyanebben az intervallumban.